Kawie Central  
Welcome to Kawie Central  
 

Go Back   Kawie Central Forums > Other Kawie Forums > All Other Kawasaki Vehicle Forums > KFX700 Forums > KFX700 Chassis & Electrical

KFX700 Chassis & Electrical Discuss shocks, brakes, steering, electrical and related here.


» Site Navigation
 > Forum
 > FAQ
» ----------------------
» Other Sites
» ----------------------
» View us On
» Recent Threads
Title, Username, & Date
Super Cross...
KTM265
HMU on...
GrizzlyMan660
Cool NEW...
RPM
A Furry...
EronSteen
Got into an...
KTM265

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-16-2008, 03:43 AM
AUSKFX AUSKFX is offline
 
Join Date: Jul 2008
Location: Newcastle, Australia
Posts: 5
AUSKFX
Default

Hi all,

Great sit here have been reading up alot on the KFX700 but had my first problem, hence my first post. Went out to trails today but found my V wouldnt start. Kicks over ok but wont fire. my mechanic mate did a test and found there is no spark getting to the plugs. Couldnt fing why. anyone had this prob of know of a common reason for this. Plugs are near new and have checked all fuses etc. Any Ideas?????
Reply With Quote
  #2  
Old 11-16-2008, 10:22 AM
Adirondack Man's Avatar
Adirondack Man Adirondack Man is offline
 
Join Date: Oct 2006
Location: West Chazy, NY
Age: 55
Posts: 2,273
Adirondack Man
Default

Did your mechanic mate just hold the spark plug near the engine, while turning it over, to determine no spark, or did he put a tester on the spark plug wire? Also, is there no spark at both plugs, or just one? If it is at both plugs, there has to be a common problem.... Perhaps a bad CDI unit? Do you know anyone with another KFX700? If so, try swapping out the CDI unit and if you have spark then. I am not a mechanic, but it seems that you are going to have to try isolating what is causing the no spark problem. Good luck!
__________________
'03 Prairie 650 - Muzzy, Dyna CDI, Twin Air Powerflow, EHS lid, DG Snorkle, 82mm 11.5:1 pistons, BF750 crank, P700 connecting rods, YFZ catch can, Flynt trail porting, UPP intakes, AMR cams, rocker mod, MW oil cooler, Works struts, VFJ Stage 3 spider mod clutch, lightened secondary, Goodyear MT/R's on Douglas Rattlesnakes
'05 Polaris Sportsman 400
'04 Grizzly 125
Reply With Quote
  #3  
Old 11-16-2008, 10:58 AM
NMKAWIERIDER's Avatar
NMKAWIERIDER NMKAWIERIDER is offline
 
Join Date: Aug 2008
Location: NM
Age: 61
Posts: 2,337
NMKAWIERIDER is an unknown quantity at this point
Default

All that Adirondack Man said plus sometimes the key switch goes bad, sometimes the bar kill switch has a problem, check the coil(s) electrical connections, any buss connecters. Probably CDI though like AM said.

__________________
06 KVF 750

Videos on You Tube Videos on Coutour
Reply With Quote
  #4  
Old 11-16-2008, 12:14 PM
Adirondack Man's Avatar
Adirondack Man Adirondack Man is offline
 
Join Date: Oct 2006
Location: West Chazy, NY
Age: 55
Posts: 2,273
Adirondack Man
Default

Check the things that BF Freak said as well. I do not think it is the coils, or the key switch though. Here is my thinking on those. I have a key switch that is going bad on my Prairie. When it does not work, the quad will not turn over at all. I have to hit the key switch housing a few times and then she will turn over. I really should replace it one of these days!

As for the coils, I believe there is a coil for each plug. That is why I asked if he checked both plugs. It seems highly coincidental that both coils would go at exactly the same time...... Still, they could.. so check them out.
__________________
'03 Prairie 650 - Muzzy, Dyna CDI, Twin Air Powerflow, EHS lid, DG Snorkle, 82mm 11.5:1 pistons, BF750 crank, P700 connecting rods, YFZ catch can, Flynt trail porting, UPP intakes, AMR cams, rocker mod, MW oil cooler, Works struts, VFJ Stage 3 spider mod clutch, lightened secondary, Goodyear MT/R's on Douglas Rattlesnakes
'05 Polaris Sportsman 400
'04 Grizzly 125
Reply With Quote
  #5  
Old 11-17-2008, 03:03 AM
AUSKFX AUSKFX is offline
 
Join Date: Jul 2008
Location: Newcastle, Australia
Posts: 5
AUSKFX
Default

Thanks guys all great advise, a few more things ill have to check. I dint think it would be the kill switch though as it doesnt kick over at all with this off. We only checked 1 plug (the easy one to get at, the front) and checked it with a mutli meter.I had thought CDI but wondered if it would go so suddenly, quad was fine last weekend. unfortunatelty i dont know anyone else over here with a KFX 700 so might have to do more testing to try and isolate exactly what it is,

thanks again
Reply With Quote
  #6  
Old 11-17-2008, 03:24 AM
Enigma's Avatar
Enigma Enigma is offline

Lifetime Premium

 
Join Date: Sep 2006
Location: Central Oregon
Age: 51
Posts: 1,949
Enigma
Default

If I had to guess its a faulty CDI or tip over sensor switch.

You have anybody nearby to borrow a CDI from as a tester?
__________________
04 KFX/FPS 730
Reply With Quote
  #7  
Old 11-18-2008, 11:15 PM
RPM's Avatar
RPM RPM is offline
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 4,317
RPM
Default

When I lost my CDI, it went instantly. It would turn over all day, but no fire. I'm with everyone else on this, my bet would be the CDI.
__________________
BIG HILL - NOS RUN http://www.youtube.com/watch?v=PEIVVXlc7dg
Fundy KFX730
http://i302.photobucket.com/albums/nn99/rpmskfx/Complete001Logo1.jpg
Reply With Quote
  #8  
Old 11-19-2008, 10:15 AM
NMKAWIERIDER's Avatar
NMKAWIERIDER NMKAWIERIDER is offline
 
Join Date: Aug 2008
Location: NM
Age: 61
Posts: 2,337
NMKAWIERIDER is an unknown quantity at this point
Default

<div class='quotetop'>QUOTE (RPM @ Nov 19 2008, 05:15 AM) <{POST_SNAPBACK}></div>
Quote:
When I lost my CDI, it went instantly. It would turn over all day, but no fire. I&#39;m with everyone else on this, my bet would be the CDI.[/b]
You know, I keep my stock CDI in my rear trunk just in case. I was thinking of taking it out because I have never needed it...but now, I think I&#39;ll leave it there for a while. It doesn&#39;t take up that much space.
__________________
06 KVF 750

Videos on You Tube Videos on Coutour
Reply With Quote
  #9  
Old 11-19-2008, 12:54 PM
RPM's Avatar
RPM RPM is offline
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 4,317
RPM
Default

I carry an extra FST CDI and my Stocker at all times.
__________________
BIG HILL - NOS RUN http://www.youtube.com/watch?v=PEIVVXlc7dg
Fundy KFX730
http://i302.photobucket.com/albums/nn99/rpmskfx/Complete001Logo1.jpg
Reply With Quote
  #10  
Old 11-28-2008, 06:52 PM
AUSKFX AUSKFX is offline
 
Join Date: Jul 2008
Location: Newcastle, Australia
Posts: 5
AUSKFX
Default

ok looks like its def the CDI took it off and it looks like a small bomb went off inside it!. the back has chunks of what looks like Quarts and some resistors sticking out of it. anyone else seen anything like that before. Ill try and get a Photo up.

Anyway checked with kawasaki over here can you believe they want AU$700 for a New one! I nearly fell over. Found a Dynotek one though for half that price so going with that instead. any one got any feed back on the Dynotek??
Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Kawie Central Forums > Other Kawie Forums > All Other Kawasaki Vehicle Forums > KFX700 Forums > KFX700 Chassis & Electrical

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
bayou starts but wont move stangman Random Kawie General Forums 1 11-04-2008 09:00 PM
Spark plug broke off. TurboDiezel KFX700 Engine & Drivetrain 8 10-01-2008 03:18 PM
spark plugs firedoger KFX700 Engine & Drivetrain 8 02-11-2008 11:45 AM
got off the V in a big way, now it wont idle well N2turbos KFX700 Engine & Drivetrain 4 01-11-2008 10:12 PM
Spark Plug Gap KFX 700 Flipper KFX700 Engine & Drivetrain 0 07-14-2007 02:43 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -5. The time now is 06:16 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.